Notuleerservice

Er staat een vergadering gepland. Een belangrijk onderwerp gaat ter tafel komen en je bent goed voorbereid. Verschillende organisaties zijn uitgenodigd en hebben een grote inbreng. Dit wil je goed vastleggen!

Met alle soorten (Nederlandstalige) vergaderingen weet ik raad. Stuur me je vergaderstukken, dan lees ik me in en kom langs tijdens je overleg. Ik lever een gedegen verslag, op de manier waarop je dat wenst en gewend bent en binnen de afgesproken tijd.

Ik heb voor verschillende overheidsorganisaties genotuleerd, maar ook voor vastgoedbedrijven, zorgorganisaties en kerkelijke instellingen.

Van snel inlezen, schakelen en korte lijntjes word ik blij! Ook sta ik voor duidelijkheid, accuratesse en inzicht in processen en de soms ingewikkelde materie.

Managementondersteuning 

Binnen een secretariaat gebeurt veel. Of je nu een groot of klein bedrijf hebt, er zijn altijd werkzaamheden die blijven liggen of er extra bijkomen. Daar moet je iets mee, terwijl de tijd ontbreekt. Het helpt om een paar handen erbij te hebben. In de breedste zin heeft die handen beschikbaar. Je kunt denken aan echt secretariële werkzaamheden als agendabeheer, het opnemen van de telefoon, correspondentie, organiseren en plannen, maar ook aan het maken van een planning van alles wat er ligt. Wat is nu belangrijk, waar gaan we eerst mee aan de slag en wat stellen we uit tot later? Zo krijg en houd je overzicht, waardoor je hoofd opgeruimd is en er meer uit je handen komt.

Praktische uitvoering is belangrijk, terwijl daarnaast ook een ander proces loopt: waarom doe je wat je doet? De schakel tussen bedrijfsvoering en uitvoering is onmisbaar. Verschillende onderdelen spelen een rol: Hoe communiceer je hierover richting je medewerkers, heeft iedereen dezelfde focus? Een gedegen plan helpt hierbij. Als ondernemer heb je hier je ideeën over en In de breedste zin helpt je om die ideeën handen en voeten te geven.

Ook dat is managementondersteuning.

Sparren

Als je bedrijf groeit, kom je op een punt waarop je moet kiezen. Ga ik uitbreiden of blijf ik doorgaan zoals ik nu doe? Dat kun je uitproberen door In de breedste zin in te schakelen, doordat ik tijdelijk met je meekijk en meewerk. De uitvoering van je bedrijf gaat verder, terwijl jij je helikopterview vergroot door iets meer afstand te nemen en zo beslissingen kunt nemen die een positieve uitwerking hebben op je bedrijf.

Praktisch houdt dit in dat In de breedste zin een aantal dagdelen per week op je bedrijf aanwezig is. Ik neem concrete taken van je over, zoals bijvoorbeeld de administratie, het maken van nieuwsbrieven en het aannemen van de telefoon en ondertussen sparren we over je bedrijf, je team, je product of dienstverlening en de toekomst.

Gezond verstand gebruiken en ervoor gaan!

Archiefwerkzaamheden

Ieder bedrijf is er bekend mee: stapels. Stapels papierwerk die hoger en hoger worden en waaraan je je vreselijk stoort. Hoe hoger de stapel, hoe minder zin je krijgt in het wegwerken ervan. Vooral in februari / maart, de tijd van de belastingaangifte, begint dit te dringen. Of je stoort je er niet aan omdat het in een kast ligt die afgesloten is, maar telkens als die kast open gaat, weet je: O ja! Die klus ligt ook nog op me te wachten! Wat heerlijk is het dan om iemand anders dit te laten doen, zodat jij kunt doen waar je goed in bent en je stapels overzichtelijk in mappen, ordners, snelhechters of hoe dan ook zijn weggewerkt. Wat ik doe is natuurlijk die stapels wegwerken, maar ik praat ook met je over hoe je de stapels weghoudt. Welk systeem past bij je? Ook is het mogelijk dat ik regelmatig bij je langs kom om dit op orde te houden.

Redigeren van teksten

Wanneer je een periode veel aan het schrijven bent, bijvoorbeeld voor je website, folders of officiële stukken zie je op den duur door de bomen het bos niet meer. Je zit zo in je materie dat het prettig is om iemand mee te laten lezen, die kritische vragen kan stellen en ook, lekker praktisch, je spelling kan controleren. Staat er in wat je wil zeggen? Heb je alles vermeld? Is de tekst gericht op de doelgroep waarvoor je schrijft? Zo maar een paar vragen waar ik het met je over zal hebben.

0
dagen in het werkveld
0
kopjes koffie
0
vergaderingen genotuleerd

Ik ben benieuwd waarin ik jou kan ondersteunen.
Laat je gegevens achter, dan hoor je zo snel mogelijk van me.
Bellen of appen kan ook!

06 22 16 13 67
info@indebreedstezin.nl
Rijksweg 163
9792 PD Ten Post